Loek Home
DVD-pakket te bestellen bij Loek
Video-/DVD-pakket te bestellen bij Lambo
Uitgeverij Lambo

Loek's website


Speciaal voor dramadocenten CKV
Video "Speelstijlen en Acteren" - Loek Zonneveld

Geschiedenis Op verzoek van dramadocenten in het middelbaar onderwijs, heeft Loek lesmateriaal ontwikkeld binnen een project van het SLO. Nog voor het eigenlijk de bedoeling was, is de proefversie van de video "Speelstijlen en Acteren" reeds terechtgekomen bij enkele docenten drama, maar in kwalitatief nog slechte staat. Het enthousiasme van de docenten was echter groot. Wij kregen zelfs al bestellingen die we helaas nog niet konden verzorgen, omdat de productie van een definitieve versie er nog niet was.

Eigen beheer Aangezien het voor het SLO problematisch was de video te produceren, hebben wij besloten het lesmateriaal in eigen beheer uit te gaan geven. Het pakket bestaat uit 2 videobanden (of 4 DVD's) met 7 1/2 uur theaterfragmenten en daarbij een tekstboek met achtergrondinformatie, waarin de scènes zijn opgenomen die op de video te zien zijn.

Scènes Sinds de proefversie uit 2000 is het materiaal grondig herzien en uitgebreid. De verzamelde scènes zijn nog steeds opgedeeld in twee delen:
"Doe maar gewoon" - betreft de speelstijl die zich richt op geloofwaardigheid
"Niet gek genoeg" - betreft de speelstijl die zich richt op kunstmatigheid.
Tevens is vaak gekozen voor een vergelijkende aanpak: één toneelscène op uiteenlopende manieren gespeeld. De gekozen scènes beslaan de hele theatergeschiedenis: van de Grieken tot GerardJan Rijnders.

Bestelling Het Video-pakket is te verkrijgen op 2 plekken:
te koop bij de International Theatre Bookshop aan het Leidseplein te Amsterdam
te bestellen online/via post/via fax bij Uitgeverij Lambo te Arnhem
De verkoopprijs is 95 EURO excl.BTW+porto voor het videopakket.
Het DVD-pakket is hier te bestellen via het online bestelformulier op deze website.
Mocht u eerder al het videopakket gekocht hebben, graag vermelden bij opmerkingen, want dan krijgt u (enkel op deze site) korting.

DVD+R Sinds de steeds grotere vraag naar een DVD-pakket laten we de video ook op DVD zetten. Wie reeds een video-pakket heeft gekocht krijgt korting op de aanschaf van het DVD-pakket. Noem dit dan in het bestelformulier bij de opmerkingen, dan zal ik de mogelijkheden emailen.
Levertijd bij ons is afhankelijk van hoe druk het hier is (aangezien we dit naast onze andere werkzaamheden doen), met een streven naar twee weken. 
Duurt dit langer, email ons dan, voor de zekerheid.
Als u graag DVD's wilt bestellen, is het belangrijk om eerst na te gaan of uw DVD-speler ook DVD+R kan afspelen. De meeste nieuwere DVD-spelers moeten dit kunnen. 
Het DVD-pakket bestaat uit 4 DVD's en kost 115 Euro excl.BTW+porto.


Overeenkomst Dit lesmateriaal wordt gemaakt zonder winstoogmerk en is enkel bedoeld voor gebruik in de beslotenheid van het klaslokaal. Voor we het pakket versturen zullen wij een overeenkomst sturen met deze mededeling, met de vraag om deze getekend aan ons terug te sturen.
Ook bij de andere verkooppunten zal gevraagd worden om deze overeenkomst te tekenen.

  Wij hopen jullie een groot plezier te kunnen doen met dit lesmateriaal en zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Voor vragen kan er ge-emaild worden naar

Met hartelijke groet,
Loek Zonneveld (samenstelling)
Marja Delfos (organisatie en techniek)